Om Fotografen

Arbejdsmetode

 

Min facination af fotografiet har jeg fået i en tidlig alder. Fra at være i lære som reklamefotograf med stillbilleder og modeller, til nu mest at lave billeder med mennesker i forskellige situationer.

 

Denne rejse har været lang, og nu føler jeg at jeg har fundet mit ståsted.

Det er vigtgit at mærke glæden ved at tage billeder. Jeg har valgt jobs til og fra og mærket efter i mange år hvor iveren sprudler under en fotografering.

Nu er jeg "landet" i en alder af 45 år og glædes hver gang jeg tager kameraet frem.

 

Af mine kunder er jeg kendt for at haver empati og situationsfornemmelse. Jeg er menneskekender og skaber nemt gode relationer.

Jeg tænker i lys, vinkler, stemninger og udtryk. Arbejder meget enkelt med så lidt udstyr som muligt.

 

Det bedste job er udført, når du og jeg efterfølgende går hjem med en god fornemmelse i maven.

 

 

Mit liv som Fotograf

 

Som 13-årig begyndte jeg at fotografere forskellige motiver ved søer og skove og lave portrætter af min familie og venner. I to skolepraktik perioder lykkedes det mig at komme hendholdsvis hos en portræt fotograf og en reklame fotograf.

 

Mit eget mørkekammer fik jeg stavlet på benene i et mindre pulterkammer. Den magiske opvågnen af et motiv fandt jeg som det rene trylleri.

 

Som 17-årig startede jeg i lære som reklamefotograf og efter mage spændende, udfordrende, hårde og sjove oplevelser blev jeg uddannet reklamefotograf i oktober 1991.

 

Efter afslutningen på min uddannelse flyttede jeg til Italien. Jeg startede med at bo i en lille bjergby i Norditalien (Montaldo Dora) hos et ældre ægtepar.

 

Efter at have været igennem en krævende læretid havde jeg nu brug for at finde ro. I bjergenegik jeg lange ture, stod på ski og slappede af. Jeg gik til italiensk på den lokale skole med en lærerinde der ikke talte et ord engelsk. Efterhånden fik jeg nye venner blandt italienerne og jeg begyndte at lave billeder igen. Jeg havde brug for et laboratorium for at få fremkaldt mine film og jeg kom i snak med den lokale fotoforretning. Glæden ved at fotografere kom tilbage og efter cirka 1 år i Montaldo Dora flyttede jeg til et dejligt hus ved søen Lago di Viverone.

 

Her blev jeg gode venner med en gammel mand der hed Mario. Mario lærte mig at holde af landet og kulturen. Sjældent har jeg mødt så varmt og fantastisk et menneske. Desværre fik jeg aldrig fortalt Mario hvor meget jeg holdt af ham; jeg håber han vidste det alligevel.

 

Efter et års tid i Viverone fik jeg mulighed for at flytte til Milano og bo i et lejet værelse hos en pressefotograf. Det gik lidt hurtigt med at flytte og pludselig befandt jeg mig i modens mekka.

Jeg syntes det var fantastisk og langsomt kom jeg længereog længere ind i modeverdenen og blev bekendt med modefotografiet, model bureauerne, livet bag moden, nattelivet og barerne.

 

Efter et halvt år i Milano havde jeg fået en del arbejde i modebranchen og også en del nye gode venner og bekendte fra både Italien og adnre lande.

 

I 1996 tog jeg hjem til Danmark.

 

Det var dejligt og spændende at bo i Italien, men efterhånden savnede jeg min familie og danske venner en del.

Kort efter min hjemkomst startede jeg mit eget firma, som jeg den dag i dag driver fra mit hjem i Hillerød.

Fotograf Rikke Steenvinkel Nordenhof Vænget 10 3400 Hillerød SE Nr. 19607240